Hoe kun je het best solliciteren?

Zoek naar banen in jouw vakgebied
Uit onderzoek van het Pew Research Center blijkt dat bijna 80% van de sollicitanten in 2015 internet gebruikte als primair middel om banen te vinden. Dat aantal is waarschijnlijk gegroeid in de vijf jaar sinds die studie werd gepubliceerd. Hoe dan ook, het is duidelijk dat de meest gebruikelijke manier om naar vacatures in uw vakgebied te zoeken, is door op internet te zoeken. Websites zoals Indeed maken het gemakkelijker om in contact te komen met werkgevers die op zoek zijn naar jouw vaardigheden en ervaring.

Onderzoek inhurende bedrijven
Als u bent begonnen met het zoeken naar een baan in plaats van het zoeken naar een bedrijf, zorg er dan voor dat u elk bedrijf onderzoekt waarvoor u overweegt te solliciteren. Een sterk uitgangspunt is om online naar de “over”-pagina van het bedrijf te gaan. U moet ook een zoekopdracht uitvoeren op de bedrijfsnaam om te zoeken naar nieuws, actuele gebeurtenissen of recensies over het bedrijf.

Als je klaar bent met zoeken op internet, ga dan verder met het leggen van contacten met mensen die werken bij de bedrijven waar je solliciteert. Door te netwerken met mensen die werken bij bedrijven waarvoor je overweegt te gaan werken, krijg je een beter gevoel voor de algehele bedrijfscultuur.

Maak je cv klaar voor indiening
Je cv klaarmaken voor het sollicitatieproces betekent ervoor zorgen dat het up-to-date en geoptimaliseerd is voor de functie waarop je solliciteert. Ten eerste betekent up-to-date houden het toevoegen van uw meest recente opleiding, ervaring en vaardigheden. In een chronologisch cv moeten de meest recente opleiding en ervaring als eerste in elke sectie worden vermeld.

U kunt uw cv optimaliseren voor de functie waarop u solliciteert door de functiebeschrijving te bekijken en via uw cv relevante trefwoorden te gebruiken die van toepassing zijn op uw vaardigheden.

Bepaal of een sollicitatiebrief geschikt voor je is
Bij moderne sollicitaties wordt niet altijd een begeleidende brief verwacht. Bepaal of u een begeleidende brief moet indienen. Soms kun je het zien omdat het zo op de applicatie staat. Als u er echter voor kiest om een begeleidende brief toe te voegen, zorg er dan voor dat deze uw cv accentueert en een interessant verhaal over u vertelt.

Meer weten over solliciteren? Neem een kijkje op de volgende handige websites!

https://banen.slimmestart.nl/

https://banen.zoeklink.nl/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • De beste schoonmaakmiddelen van 2023

  Vegen wordt uitgevoerd om het stof van de vloer te verzamelen wanneer het oppervlak te oneffen is voor een stofwisser. Duwbezems zijn degenen die worden gebruikt voor grote gebieden en maïsbezems zijn degenen die het beste zijn voor hoeken en krappe ruimtes. Een bezem met een lange steel is ergonomisch het meest geschikt. Het veegproces […]


 • De leukste activiteiten om met je kinderen te gaan doen
  De leukste activiteiten om met je kinderen te gaan doen

  De uitdrukking waar ouders het meest tegenop zien, komt in een korte verklaring van twee woorden, maar het heeft een onderbuikgevoel: “Ik verveel me.” Die woorden kunnen op elk moment en op elke plaats komen, ongeacht hoeveel speelgoed ze hebben of ongeacht de schermtijdsituatie. Maar ouders hoeven niet langer bang te zijn voor verveling met […]


 • Meubeltrends 2023 – de nieuwste ontwerpen staan centraal
  Meubeltrends 2023 – de nieuwste ontwerpen staan centraal

  Hoewel we allemaal voor tijdloos, klassiek design zijn, is het altijd leuk om nieuwe meubeltrends te spotten en je ruimte op te frissen met het allernieuwste op het gebied van interieurdesign. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe bank, bijzettafel of gewoon geïntrigeerd bent door de meubeltrends voor 2023 die door zowel ontwerpers […]