De beste schoonmaakmiddelen van 2023

Vegen wordt uitgevoerd om het stof van de vloer te verzamelen wanneer het oppervlak te oneffen is voor een stofwisser. Duwbezems zijn degenen die worden gebruikt voor grote gebieden en maïsbezems zijn degenen die het beste zijn voor hoeken en krappe ruimtes. Een bezem met een lange steel is ergonomisch het meest geschikt. Het veegproces begint vanuit de achterste hoek van de kamer of ruimte en eindigt bij de deur of uitgang.
Vegen wordt als inefficiënt beschouwd, niet zozeer geavanceerd of hygiënisch als wel zo veel dat in de lucht komt.
Gebruik kleine, vloeiende bewegingen en veeg recht in een stoffer met lange steel zonder het stof te verspillen.
Houd de kop van de bezem altijd plat op de vloer.

Gebruik bij het gebruik van een bezem met een lange steel altijd vloeiende bewegingen om van uzelf weg te vegen.
Tegenwoordig is het vegen vervangen door het gebruik van de zuigmachines.
Het is erg belangrijk bij het vegen om een goed ritme en ‘stuiteren’ te ontwikkelen die de bezem duwen om te voorkomen dat de borstelharen eronder rollen.
Moet de bezem gebruiken om vuil in een kleine stapel te vegen.
Gebruik een stoffer en blik om het vuil op te nemen voordat u verder veegt.
Verwijder vervolgens het vuil van de stoffer en blik in de vuilniszak op uw karretje.
Wat is de uitrusting die nodig is om te vegen?

Bezem, een stoffer en blik, een vuilniszak en een kar voor openbare ruimtes. Deze taak heeft een goed georganiseerde, methodische en goed geordende aanpak nodig voor efficiëntie en gemak. Kamerpersoneel moet beginnen met afstoffen vanaf de toegangsdeur van de kamer (van boven naar beneden) en moet dan met de klok mee of tegen de klok in door de kamer gaan. Dit minimaliseert de kans op het missen van een plek.
Altijd de stofdoek drie keer moeten vouwen en dan nog eens drie keer, met deze techniek kun je gemakkelijk 18 schone vouwen krijgen en daardoor de stofdoek effectiever maken. Je moet ervoor zorgen dat geen enkele hoek van de stofdoek mag blijven hangen. Gebruik altijd een stofdoek van microvezel met een kleurcode.

Gebruik geen oude vodden, het laat hun stof en pluisjes achter. Over het algemeen begint het afstoffen vanaf de hoogste oppervlakken, zodat er geen stof op het reeds gereinigde object valt. Als u een stofoplossing of chemische stof aanbrengt, spuit dan een kleine hoeveelheid oplossing op de stofdoek.
Houd er rekening mee dat u nooit een stofoplossing rechtstreeks op het te reinigen oppervlak spuit, omdat dit vlekken kan veroorzaken of plakkerigheid kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de stofdoek na het afstoffen niet in de kamer wordt uitgeklapt, ook niet buiten het raam.
Moet de stofdoek voorzichtig opzij dragen naar een plek waar hij kan worden gewassen en gedroogd.

Op zoek naar meer informatie over schoonmaakmiddelen? Neem dan eens een kijkje op een van de volgende handige websites:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • De beste schoonmaakmiddelen van 2023

  Vegen wordt uitgevoerd om het stof van de vloer te verzamelen wanneer het oppervlak te oneffen is voor een stofwisser. Duwbezems zijn degenen die worden gebruikt voor grote gebieden en maïsbezems zijn degenen die het beste zijn voor hoeken en krappe ruimtes. Een bezem met een lange steel is ergonomisch het meest geschikt. Het veegproces […]


 • De leukste activiteiten om met je kinderen te gaan doen
  De leukste activiteiten om met je kinderen te gaan doen

  De uitdrukking waar ouders het meest tegenop zien, komt in een korte verklaring van twee woorden, maar het heeft een onderbuikgevoel: “Ik verveel me.” Die woorden kunnen op elk moment en op elke plaats komen, ongeacht hoeveel speelgoed ze hebben of ongeacht de schermtijdsituatie. Maar ouders hoeven niet langer bang te zijn voor verveling met […]


 • Meubeltrends 2023 – de nieuwste ontwerpen staan centraal
  Meubeltrends 2023 – de nieuwste ontwerpen staan centraal

  Hoewel we allemaal voor tijdloos, klassiek design zijn, is het altijd leuk om nieuwe meubeltrends te spotten en je ruimte op te frissen met het allernieuwste op het gebied van interieurdesign. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe bank, bijzettafel of gewoon geïntrigeerd bent door de meubeltrends voor 2023 die door zowel ontwerpers […]